Over Midsummer

Midsummer is een jaarlijks terugkerend muziekevenement dat het 2e weekend van augustus wordt gehouden in margraten. Midsummer is voortgekomen uit de ideeënbus van jongerensociëteit dracula waarbij het aanvankelijk de bedoeling was om een picknick te organiseren. Dit was de uiteindelijke start van het “Midsummerfestivus”.

HISTORIE
Al vrij snel groeide Midsummer uit tot een waar begrip binnen de euregio. Vele grote namen van internationale allure hebben dan ook in het verleden op het podium gestaan. Echter, Midsummer had ook aandacht voor het regionaal talent. Gezelligheid stond hierbij altijd voorop! De organisatie van Midsummer lag ieder jaar in handen van vrijwilligers uit Jeugdwerk Dracula en de jeugdafdeling van RKVVM. Op deze manier konden de verenigingen hun kas ‘spekken’. In 1995 kwam er vanwege organisatorische redenen een einde aan een mooie reeks Midsummerfestivals.

In 2001 werd met behulp van de Jonkheid Margraten en enkele enthousiaste jongeren Midsummer nieuw leven ingeblazen. De oude traditie werd in ere hersteld! Met de band K-otic werd meteen een nationale top-act gecontracteerd. In de afgelopen 13 edities zijn topartiesten komen optreden zoals K-otic, Di-rect, Jan Smit, VanDikHout, Nick&Simon, George Baker, BingoPlayers, Martin Garrix en hebben wij maar liefst 40.000 bezoekers mogen verwelkomen! Ondertussen gaan we met veel plezier komend jaar alweer de 14e editie in vernieuwde vorm van Midsummer organiseren. Ook dit jaar gaan we er met alle vrijwilligers, sponsoren, bezoekers en bestuur een fantastische editie van maken!

LOCATIE & BEREIKBAARHEID
Midsummer vindt plaats in de Manège in Margraten.

LEEFTIJD
<18? No alcohol!
In de media is de afgelopen tijd veel aandacht geweest voor jongeren en het gebruik van alcohol. De belangrijkste oorzaak hiervan is de wetswijziging waarbij jongeren <18 jaar geen alcohol mogen nuttigen. Ook Midsummer dient zich aan deze nieuwe wet te houden en daarom heeft de organisatie het volgende besloten. Op Midsummer vrijdag en zaterdag zal er worden gewerkt met bandjes die aangeven binnen welke leeftijdscategorie je valt en of je dus wel of geen alcoholische dranken mag bestellen, dan wel nuttigen.

DRINKS & FOOD
Het is tegenwoordig niet meer weg te denken op Midsummer; een bar voor enkel “Special Drinks”. Voor meer informatie hierover, houd onze site & en social media in de gaten.

BETAALMOGELIJHEDEN
oor meer informatie hierover, houd onze site & en social media in de gaten.

BEVEILIGING
Een feest als Midsummer is een hele organisatie. Om zo een feest op de essentiële dagen in goede banen te kunnen leiden is een goede beveiliging noodzakelijk. Je kunt tijdens Midsummer dan ook rekenen op een goede, gediplomeerde beveiliging.

© Stichting Midsummer
info@midsummer.nl